Cinema Kapella, Oslo Domkirke 26. oktober 2016

byflimmer

 

Cinema Kapella

Oslo Domkirke 26. oktober 2016
Oslo Domkirkes sidekapell er åpningsarena for ByFlimmer 2016, hvor publikum inviteres inn til et kontemplativt, cinematisk rituale.

Ved å innta det tradisjonsrike, vigslede kirkerommet ønsker vi å utforske nye rammer for konseptuell film om menneskets byrdefulle eksistens.

Arrangementet skjer i samarbeid mellom ByFlimmer, Domkirkeakademiet og KULT – v/Knut Erik Tveit, og prosjektleder Itonje Søimer Guttormsen.

 

no-home-movie-bilde

 

Visning av ”No Home Movie”, en film av Chantal Akerman
2015. 115 minutter, Fransk med engelsk tekst.

Filmen innledes med en orgelresitasjon basert på verket Pari Intervallo av Arvo Pärt. Etter filmen inviteres publikum ned i krypten, hvor vi deler et måltid og gir rom for videre refleksjoner.

Chantal Akermans No Home Movie (2015) markerer enden på et langt og mangefasettert kunstnerskap, ukjent for de fleste nordmenn. Akerman har siden sin oppsiktsvekkende debut med kortfilmen Saute ma ville fra 1968 – hvor en ung kvinne, spilt av henne selv, lukker seg inne på kjøkkenet og utfører en rekke mer eller mindre rasjonelle aktiviteter akkompagnert av et enerverende og virkningsfullt nynnende lydbilde, før hun skrur på gassen og går døden i møte– tematisert sinnets irrganger, isolasjon, uro og hjemløshet. Ved flere anledninger har filmene handlet om intense mor-datter relasjoner, noe som også utforskes i No Home Movie der Akerman tar med kamera hjem til sin mor som lever et stille, borgerlig liv i Brussel. Hun utforsker her en hyperrealisme, og gir oss et sjeldent innblikk i siste fase av to sammenvevde liv.

Kuratert av Liv Kristin Holmberg & Itonje Søimer Guttormsen, i samarbeid med KULT v/ Knut Erik Tveit.

Inngang: Kollekt

Les mer: http://www.byflimmer.no/

 

bilde 4

Om ByFlimmer
5 dager, 5 filmarenaer, 5 filmopplevelser

Oslo, 26. – 30. oktober 2016

ByFlimmer er en visningsplattform fremmet av film- og kulturtidsskriftet wuxia. ByFlimmer er ment som et initiativ for å tilgjengeliggjøre filmkunsten i byen vår og stimulere til nye kinorom i en tid truet av solovisninger på nett. I 2016 foregår ByFlimmer i samarbeid med Kunstnernes Hus, Fotogalleriet,Katedralen Pub&Spiseri, Oslo Domkirkes kapell og antikvariatet Cappelens Forslag. Hvert sted vil vise programmer tilpasset stedets natur.

Programslipp i september.

ByFlimmer gikk første gang av stabelen i 2014. Les hvordan det gikk her.

For mer informasjon:

Kunstnerisk leder Itonje Søimer Guttormsen
9779 4363 / itonje@andropia.no

www.wuxia.no
www.facebook.com/byflimmer

Prosjektet er støttet av
Kulturetaten, Oslo Kommune
Fritt Ord
Norsk Filminstitutt